Travellog di Mekah since 26April ~ 8May Part III  

Posted by Treasure with our own choices--->ME! in , ,

continue...

3 May

Pagi2 gerak ke Mekah lak..Sampai da nak Zohor.. After check in, solat kat Masjid & terus habiskan Umrah..Tghari buta tawaf beb..pedih gak mata pusing Baitullah kul 1.30pm..Alhamdulillah sume selamat.. Pastu cari mkn mkn...then rehat2 jap..tunggu my bro dtg hotel kitorg.. Sbb hotel diorg agak jauh dr masjid, so kitorg tggu je kat KFC bwh hotel nun..

Aqeil drowsy pas mkn ubat, otw ke Mekah..demam...cian Aqeil.. Terlena kat bahu papa dia..

WAhh....jmpa lg anak2 buah ku ..Da botak pala... hehe..Naik hotel borak2 + rileks2 pastu sama2 gi maghrib smpi Isya'.. Then makan sama2 kat dlm hotel tu gak.. beli bungkus lerr.. mkn ramai2 bestnyer..Terubat rindu mkn riuh rendah.. heh heh...

Wah Cik Mali, mkn tak pandang ZAkwan tersepit kat belakg tu.. Sedapnye Aqeil mkn menyelit kat situ.. Dah botak, ibu dia kata cam Shaolin Kungfu.. huahuahua...

Nasi beriani + fried fish + ayam curry + ayam apa ntah.. selera jerr...

Pastu mata sume dah mengantuk, terus tido kat hotel kitorg sampai sok pagi subuh br bgn.. liat Aqeil nak tido sbb dok main je ngan cousins dia..

4 May

Menjalani hari2 di MEkah seperti lazimnyer.. Tp yg seronok nye kitorg gi hotel cik mali, konon2 nye nak inform nnt esok celebrate birthday Aqeil sama2.. On 2 years old..hehe..Tp kat situ diorg dah beli popper party.. seronok nyanyi bday song, meletup lah popper party tu..Tu br intro jerr...hehe...Kitorg tak dpt nak celebrate esok hari sbb diorg dah nak blk esoknye 5/5/09..So, decide pas Asar..
Petang tu pas Asar, pusing2 ngan K.Ina cari cake utk Aqeil..Huhu.. sedih je takde cake..last2 beli puding kat HOuse of Donut.. Jadi lah...

Happy bday to u, happy bday to u, happy bday to Aqeil, happy bday to u.. Dgn 2 btg lilin cucuk kat puding ala2 cupcakes plak..haha...

Habis satu bilik tu bersepah dgn popper party beli kat kedai SR2.. haha..dan yg tambah best nyer, papa siap vacuum blk tu..hahaha...rajin seii...tu pun sbb terjmpa vacuum kat luar blk tu..

Clearner menjalankan tugas tak kira masa.. haha

5 May


Pagi2 kemas2 nak check out.. Perjalanan masih jauh.. Papa decided ikut hantar diorg sampai Airport Jeddah.. So apa lg.. follow lah diorg sampai ke MAsjid Terapung tu...siap mkn2 lg...mkn nasi lemak dr agent diorg ..hehe..tumpang sekaki..
Aduss berat lak Aqeil nih..Arif Zakwan, Amirul Zarfan & Aqeil Herzan

Pisang pun nak belek ke K. Ina? Mesti Ustaz td tu beli kat BinDawood.. hehe..
Aksi suka hati..Peace tu kemestian.. hahaaha.. :D

Masa bersama2 dgn family dah nak abis.. Diorg da nak gi Airport..Sedih nyerr... Tp akhirnye dpt gak tunaikan hasrat Aqeil nak naik bas pd Hari lahirnyer.. haha.. Mama & Aqeil tumpang the bus sampai airport..Papa plak follow blkg lah.. :)
Punye seronok Aqeil naik bus..his 2nd experience after riding bus kat Dubai.. hehe..
Saat2 terkhir kat Airport...

Main sorong2 plak..Asal bahagia...Pasni raya insyaAllah baru jumpa..

Last possing sebelum check in..huhu..

Dan selepas itu, tamatlah masa2 bersama dgn my bro & family.. Oklah jugak, atleast got a bunch of joys with them..Tak lah terasa sgt jauh di perantauan..heh heh.. Dan seterusnye, kata org alang2 dah sampai Jeddah mesti singgah Asean Restaurant..So kami pun menyantap sempena bday Aqeil kat situ.. Aqeil tak mkn pape pun ..Papa & mama dia yg order lebih2.. hoho..

Antara menu2 nye ialah spicy crab (tp rasanye manis), popia goreng, tomyam seafood, mixed vege, sweet sour fish, shrimps cake & corn soup..

Kesimpulan lawatan ke Asean Restaurant ni ialah THUMB UP!!.. SEdap..
Dan akhirnye kami pun pulang semula ke Yanbu dlm keadaan perut kenyang & mengantuk.. Byk kali gak benti tepi tido.. hehe.. That's all for this post..

Oppss.. lupa plak nak citer...sila tgk gambar di bawah :

Soalan : Apakah kenderaan yg sedang dinaiki oleh Aqeil HErzan ?
Jawapan : Ye betul !! Basikal baru sempena hadiah harijadi Aqeil..

Syabas...


The End....

This entry was posted on May 9, 2009 at 9:13 PM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment