Cuci mata...  

Posted by Treasure with our own choices--->ME! in ,

Hi...come back..


Tak larat nak tulis bebyk... dah lupa gak tarikh nyerr.. Hari tu lah...ari JUmaat. Kitorg gi Madinah solat Jumaat..pAStu pas Asar, sempat gak jenjalan gi Ladang Kambing, Camel, N jejak kat Bukit magnet..

Apa yg menarik kat BUkit Magnet nih? TEmpat tu tempat pak Arab berrekreasi ngan family diorang... CAmping2, mkn2, BBQ & etc.. Tak menarik pun? BIasa jekkkk...... Apa yg menarik?...

OK, try Stop your car and let it rolling itself.. Put in free gear.. BUt control your brake.. On the horizontal road, the car can speed up to 140km/h.. Itulah yg ajaib. Memang ajaib.. Itulah kekuasaan Allah SWT.. SetelaH Google2 td, jumpa lah jugak places known as Magnetic Hills around the world..

Hish, pening gak baca websites nih.. Ames room lah, trapezoidal lah, distorted room lah, create an optical illusions lah, ions creation lah...Imagination kena tinggi.. Yelah, dlu pun amik Electromagnetic (EMT) pun pass cukup2 mkn..Killer subject tu...KLu tak iye2, mau repeat 2, 3 kali.. Kalu tak pung, drop 3, 4 kali sbb lom confident...hehe..Ok, There are 33 location listing in the website. Sebenarnyer byk kot tempat yg tak tersenarai or masih hvnot reach or found by people.. Pegilah baca sendiri... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_magnetic_hills..

Dan, Malaysia pun ada tersenarai jugak!!!!!!!! Kt mana??
Malaysia
1) Along KM 5, Kimanis-Keningau road, Sabah.
2) KM 13, Simpang Pulai-Cameron Highland road, Perak

AKu tak penah tau pung... NNt kena pegi gak satu ari... TAPI, yg kat KSA yg kitorg pegi nih apsal tak tersenarai ekk?? Hmmm.... Maybe they hv their own reason.. I dunno..

WEbsite ni pun tulis MAgnetic Hill and so called Mystery Hill..( kelakar pun ada).. Tp misteri jugak lah kan.......bak kata ahli2 paranormal diorang lerrr...

Taktau lah pakej Umrah/Haji Msia include sekali location nih sbg salah satu visiting area ekk??
Klu ada, mesti jemaah Msia pun arif tentang tempat nih..

Salah satu Magnetic Hills di Ladakh, INdia,

& Orroroo, South Australia..
Yg kat MAdinah tu plak,

Sebelum tu, kami jln2 kat kandang / ladang/ reban kambing & unta... Punyelah harum baunyerrr.... mmmm......kelebihan kibas... pd baunyerr lah.. huhu..

Excited Aqeil tgk kambing yg busuk tuh.. & jugak camel yg comot tuh.. Sempat gak minum susu unta.. sedap ?? rasa lah sendiri .. tambah gula sedap kot, pastu bancuh cam buat cappuchino..Hmm...tak bau unta!!.. Selera.. ALah. klu bubuh susu tu dlm cheese cake, sume org mkn jer sampai jilat jari... elleehh.....

Confident je, org amik gamo kambing dia lah, bkn tuan punye.. interframe lah pulak...huh!!
Terpegun dgn panorama kediaman unta & keharuman aroma nya....

Pak Jamal Putih..

Berdebar2 je jantung Aqeil tu..uncle sebelah tgh perah susu.. sambil anak unta pun tgh isap susu kat sebelah dia.. rileks je curik susu anak unta tuh.. sian dia...
KAt Jabal Uhud.. tempat memanah tu..
KAt Jabal Uhud jugak. Khusyuk shopping, Aqeil pun tekun belek apa ntah.. Cam ada duit je nak beli.. huhu...

Dahlah, penat upload gambo.. bertahun... Adik, jgn lupa kasi mak tgk.. hehe....
END.....

This entry was posted on Apr 18, 2009 at 1:46 AM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment